Oude krachtplaatsen

Soms heb ik van die inspirerende babbels die mij een enorme energieboost geven. Zo had ik er onlangs eentje met Sophie van Chamai, een sjamanistisch centrum in Hodister, in onze Belgische Ardennen. Ik kwam net terug van een helend bezoek aan de bron van Saint-Thibaut. Gezeten bij de bron, herinnerde ik mij de wijsheden die ik meekreeg in Tamera, Portugal. De bron is het vrouwelijke aspect van Water, in tegenstelling tot de regen, het mannelijke aspect. Het borrelt op uit de schoot van onze Moeder Aarde. Terwijl ik luisterde naar het opborrelende water, kreeg ik de ingeving om meer magische bronnen in BelgiĆ« te gaan opzoeken. Een nieuwe missie ontstond…

Na een verkwikkende wandeling kwam ik bij Sophie aan. Afgelopen lente bracht ik er heel wat tijd door. Ik zette er een watersysteem op poten: regenwateropvang, vijver, infiltratiebekken, plantenzuivering,… Het was een fijn weerzien van de plek. Ik vertelde haar over de boodschap die het Water mij had meegegeven. Sophie pikte erop in. Met enkele vriendinnen was ze op het idee gekomen om oude, vaak gekerstende, krachtplaatsen terug te gaan opzoeken. Door ze opnieuw de aandacht te geven die ze verdienen, kunnen we ze in hun kracht herstellen. Tegenwoordig gaat men er vaak respectloos mee om: er wordt afval gedumpt of ze doen dienst als publiek toilet! Als we ons zouden verenigen en de krachtplaatsen uit onze buurt wat meer frequenteren, er mediteren, bij het altaar een dankbetuiging achterlaten, er samen komen en zingen, ze reinigen en hen ontdoen van wat er energetisch en materieel niet thuis hoort, zullen deze magische plekken hun betekenis herwinnen.

En als we al deze punten op het grid reactiveren, wat zou er dan gebeuren…?

Welke bronnen of krachtplaatsen in je buurt wil jij heropwaarderen?